Hai ibu semua,saya nak tanya keputihan sewaktu mengandung berbahaya atau tidak?

Keputihan yg berwarna kuning tp tak gatal#ingintahu

6 Balas

kputihan jernih normal..yg xnormal bila dh lain warna dia klu biar lama2 akn mix spotting mksdnya jgkitan kuman truk sgt smpai luka..mcm sy mmg byk kputihan dri awal smpai skrg 35weeks..dh 3x bt swab vagina utk tgk kputihan sy jenis candida(kulat).. mmg on antibiotik,insert ubat,sapu ubt kulat dlm vagina..kna sllu pantau kputihan takot effect pada baby..saya bt kt swasta sbb result lbh cpt tahu...sis nk bt dgn KK pun blh..bgtau ja misi..kita tkot jd gbs ja....

boleh cakap dengan nurse kk nnty nurse akn tnya teruk atau tidak keputihan tu. nnty doctor akan buat swab ambik sample keputihan untuk check ada GBS. mcm sy keputihan bnyak masa pregnant 17week trus doc ambik sample untuk GBS dan result nya sy GBS +

keputihan mmg akan ada time pregnant..cuma kene pantau gatal atau berbau ke tak je..takot jangkitan kuman

2y ago

nnt jumpa doktor...kita tkot ade jangkitan kuman..bahaya tu

klu keputihan x berbau and x gatal ok jer..tpi klu sis nk kepastian sme ade gbs or x mse cek mntk dr ambik sampel

2y ago

tak gatal & berbau macan masam tapi tak kuat bau tu..kadang2 berbau,kadang² tak berbau

sy pun nk tau jugak ni sbb sy pun ada keputihan.. tk banyak dan tk gatal jgk..

kalau teruk n gatal bahaya . kalau sikit ,okay je kot. sbb saya pun ada.

2y ago

setakat nie tak rasa gatal pon..risau jugak takut effect ke baby..