Baby demam ke ?

Kepala baby rasa panas sngt . Check suhu 37.2 je . Lpstu dlm brpa minit tu tiba2 je sejuk & berpeluh2 basah kepala nye . Knp ye ? Demam ke ? Baby sy dh 2 hri ni hidung berhingus , batuk2 , muntah2 , kurang menyusu . #pleasehelp

7 Balas

Tak demam. Baguslah dh panas kemudian berpeluh suhu akan drop. Kalau rasa panas drp biasa kerap mandikan/lap-lap badan dia terutama bahagian lipatan. Anak saya haritu mcmni lah. 3 days later ok. Umur baby berapa? Yg berhingus tu ada penyedut hingus x sis? Batuk biasa doktor suruh bg baby susu badan kerap sampai sembuh. Muntah tu sis dh sendawakan? Dh dudukkan dia dlm 5 minit mcmtu baru baring lps susu? Bayi ada jatuh terhempas kepala tak? Kurang menyusu badan ke? Susu badan cukup ke? Dah pernah pam dapat berapa ml setiap berapa jam? Ada top-up susu formula tak? Kdg2 baby tak nak susu bdn sbb susu badan kita tak ada/tak cukup.

kurang mnyusu tu bila bg susu bby mnolak ke? muntah mcm mana, trsembur/meleleh shj? meragam x. seeloknya bawak pergi hospital. bby sy masa dlm hri suhu 37.2 trus bawak emergency. bby awk umur brapa?

suhu 37 biasa doc suh jelum badan anak je. pantau suhu dia jgn sampai 38. kalau naik 38, terus hspital.

Bila ibu dah tak sedap hati dengan keadaan anak, terus je bawak pegi hospital jangan tunggu lama2 😭

bawa ke doctor ke hospital kalau menyusu kurang Dan lethargic

37.3 tu dh kira demam utk bby

Better bawa gi klinik trus