air liur bayi berbuih

Kenapa ya..kebanyakan bayi selalu keluarkan air liur dan berbuih..adakah ianya normal atau disebbkan sakit perut? Kalau tanya pada org2 tua..mereka kaitkan semasa ibu mengandung,tak dpt mkn yg diidamkan betul ke?

air liur bayi berbuih
46 Balas
Expert

sama lah mak saya pun cakap kalau bayi keluar air liur ni berkait dengan ibu dia tak dapat benda yang mengidam masa hamil....taktau lah betul ke sahih ke tak....

ni gatal gusi ni sis..anak berapa bulan dah? kalau bayi keluar air liur berbuih ni biasa and normal tapi kalau sis risau boleh rujuk doktor mintak penjelasan

Expert

saya pun taktau kenapa air liur baby ni berbuih kadang kadang...nak kata saya ada ngidam masa hamil semua dapat hehehe mungkin sebab dia nak tumbuh gigi kot

normal,tp sy cuba petua org tua²,curi secekak garam kt rumah jiran tnpa bg tau org.blik cmpurkn dgn gram kt rumah kita.alhamdulillah menjadi kt ank sy..

eh biasa je ni takde apa pun...kalau mulut bayi banyak air liur atau berbuih ni antara gigi nak tumbuh atau gusi dia gatal.. tu je takde benda lain

Kalau dia sakit perut..awk xkn nmpk dia tenang mcmtu..dia akan nges,pjm mata..mmg awk xdpt tenangkn dia..bg nenen pon xnk..tu bru skit prut

bby saya yg 3 bulan nie mmng suke main air liur.. kekadang bebelon ii,sampai basah bju dia..pastu di masukkn tngan dia dlm mulut

Kalau baca kat google sbb sistem pencernaan baby belom matang tu yg dorg akan keluarkan air liur. Tapi takde pape pon jgn risau

Bby sy pon sme sis.. Mse umo sbulan, xde pulak main air liur.. Dh msuk 2 bulan nie start main air liur.. Meleleh je

mitos jika dkaitkan dngan xdpt mkn apa yg diidamkan...gusi gatal nk tumbuh gg lh tu..