Pergerakkan 35weeks semakin berkurangan

Kenapa terasa pergerakkan baby berkurangan ye sekarang❓ Risau pun ada.. #ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing #seriusnanya

4 Balas

Disebabkan baby membesar jadi ruangan untuk dia beriadah dalam perut agak sempit , baby lebih cenderung tidur . Jadi untuk cukup 10 gerakan , ibu miring kiri selama 2 jam mcm tu , makan manis @ sejuk , usapan dari ibu , percakapan dari ibu . Baby ni akan aktif bila ibu duduk santai , berehat . Bila ibu banyak bergerak , baby lebih banyak tidur . Andai kata 10 gerakan tidak cukup , segera ke hospital rujuk untuk check keadaan baby .

insyaAllah tak ada apa2 , tapi kiraan kena cukup. , kena pantau baby aktif x tendang2 ☺️

Jika risau segera ke klinik/hospital yg ada mesin boleh scan heart beat baby.

sbb baby dah sempit..pastikan cukup 10gerakan