Baby dh seminggu

Kenapa najis baby kuning tp keras ye..smpi menangis dia meneran..risaunya..dh dua kali tukar susu formula..susu badan saya kluar skit je..dh makan kurma,mnum air suam byk,mnum barli,kerapkan ank hisap ..tp msh sikit juga...kesian dia..dia mmg kuat mnyusu..bngun tido mesti minta...#firstmom #firstbaby

2 Balas

susu tak sesuai tuu. memang ituu la asam garam susu formula. bnyk kena try n error. untuk susu badan pulak, kena tgok balik latch baby ok ke takk. cuba kalau lepas anak menyusu tuu awk picit puting susu kluar memancut atau menitik. kat situ boleh tau breast dh kosong atau belum. kalau masih memancut maksudnya breast belum kosong walaupun baby dh hisap lama sbb salah latch. so kena betulkan lekapan baby

sya..amalkan minum esp shaklee...alhamdulillah susu meriah je keluar..sy ank first jgk