NAJIS BERBIJI

Kenapa najis anak saya ada biji2 mcm pallet ni yaa?? Baby baru usia sebulan 8 hari,, sejak 3 hari lepas xberak,, asyik menangis mcm kena dera,, maybe kembung perut sbb setiap kali sapu minyk telon dia tenang,, mlm smlm berak terus nmpak biji2 nie kt pampers,, so far baby cosume susu badan + formula (dumex),, mohon pencerahan,, tq mommies,, #firstmom #firstbaby

NAJIS BERBIJI
4 Balas

Anak saya masa awal2 lahir sya bagi fm sbb xde susu badan najis baby mmg biji2 mcm tu.. Sekarang pun saya campur susu badan + fm najis dye sama mcm yg gambar puan nie.. Rasa nye takde masalah sbb anak saya hari2 membuang najis nye macam nie jugak.. Yg saya nampak perbezaan najis nye kalau bg fm najis biji2, kalau susu badan najis cair & x berketul..

Normal najis mcm biji lada. Jgn bmbg mommy. Najis kuning pun ok normal. Mksdnya najis dlm keadaan nrmal. Najis klu wrna pudar pucat tu x normal. Biji2 mcm lada tu normal. Sy pun cmpur fm & bf. Hari2 wajib berak. Kadang susu bf 3-4 hari blh tahan d prut x berak. Tp fm kena berak hari2

Cuba stop kejap susu formula tu, tgk berbeza tak najisnya. Atau mcm org tua2 kata, cek balik kalau puan ada mkn lain drpd yg lain pd haritu? Mungkin faktor pmakanan puan juga

Boleh tahu kenapa puan campur dgn fm? Saya pon cmpur susu jgk. Bby berak shari skli shja

2y ago

Saya pon tk pam sis sbb susu tk byk. Saya direct je bg bby. Pastu campur. Semoga kita diberikan rezeki susu bdn yg ckup utk anak2