Rasa sedih...

Kenapa ek perasaan asyik sedih je.... Pregnant baru 7 week... Rasa mcm takde org paham diri kita... Saya hari2 tanya suami nak mkn apa mlm...apa yg suami nak mkn saya masakkn.. tapi die tak pernah tanya saya ada nak mkn apa2 ke...apa yg ada saya masak dan mkn je...tekak ada gak teringin nak mkn sesuatu... Tapi ntahlah...tgk suami je rasa sakit ati...berdosa ke saya cmni...😥

4 Balas

Suami saya pun slalu cakap dia suka saya masak, tapi skrg syg alahan teruk.. Kandungan 6wks tp segala bau x tahan.. Memang ckap dkat suami x mampu masuk dapur, dia pn bnyak tapau.. Tapi bila teringin apa2 terus ckap dkat suami.. InshaAllah suami faham. Lelaki ni kita kena cakap dgn dia sebab lelaki ni kurang sikit common sense, dia x suka serabut fikir, jadi dia suka org straightforward.. Direct ja ckap nak apa2.. Tak mau stress2 tau, saya dlu penah stress teruk, lepastu keguguran, mmg rasa mnyesal sgt.. Slalu jaga emosi, jaga diri, luahkan ja.. Klau rasa stress ajak suami ronda2 tngok laut ka apa, bg tenang.. Rasa nk marah sgt, luah ja kt suami, nnti mntak maaf blk 😅😅😅 (sorry my hubby)

sy pengalaman pregy anak pertama byk sgt mkn hati dgn suami, kdg2 benda remeh pun bleh menangis, pregy 1st tu mmg sy kerap menangis, sampailah anak lahir, rupanya menurun ke anak, anak sy selalu buat riak muka sedih, muka yg sedih, sampai skrg umur dia dh 1 tahun 4bulan, kalau tgk muka dia jew mmg kesian, riak sedih jew.. jd kalau xnk anak lahir dgn muka yg sedih kita kena blaja kawal diri, alih perhatian dgn buat benda2 yg bg kita happy, kesian dkt anak nti 😭😭

biasalah tu pembawakan budak.. tp jgn layan sgt tau.. kalau sis ada tringin nak makan apa2, direct je bagitau suami.. kadang suami ni dorg xtau apa kita nak, better slow talk.. lau sy senang je, sy suruh suami sy tanya, "syg ada nk mkn apa2 harini?" pastu sy jawab la.. camtu pun dah cukup happy dah.. lau tggu dia tanya, sy y sakit hati 😂

1y ago

betul tu..saya bgtau ja nak makan apa .memg harap dia tnya..tp tak..bila gtau nak itu ini..mula la muka bebai..tp sabar jelaa..ikotkan nak marah jea..hehe tp xboleh la..kena sabar...so saya paksa dia tnya..then saya akan ckp selalu .lapar..lapar..tp sungguh memg lapar bila nak masok 7w

emosi ibu mengandung normal tu .suami ni nk kne bgitau xleh nk diam..lbh lagi 1st pregnancy so dia xfaham lagi .bagitau je apa yg sis inginkan dr pendam dlm hati..masa mgndung xblh stress effect pd baby nnti ya