Anak Suka Garu Kepala N Telinga.

Kenapa Baby Saya Suka Garu Telinga n Kepala Saya Terpaksa Bedung Walaupun Da 4 Bulan..Risaunyer Saya...Siapa Boleh Tolong Saya Mcm Mana Nak Bebaskan Bedung

3 Balas

kenapa nak risau ye? anak tu baru nak mula explore badan dia. biasa la tu mula nak rasa pegang garu sana sini. anak saya sampai 9 bulan masih menggaru je tapi bukan ada apa pun. tak perlu bedung kalau takde keperluan. biarkan anak nak belajar buat benda baru dgn tangan dia. kalau dibedung selalu mcm mana dia nak belajar

1y ago

tula Saya Tgok Da Mcm Tak Normal Da Besar Kene Bedung Lagi Hahaha Tq Sis....Dia Ada Mild Eczema Kdg Tu Merah Sgt Dia Garu...

pastikan kuku dia pendek.. Klau tak menangis tu takde apa biasanya. dia saja explore diri sendiri. pegang kepala, ada bulu2 rambut... tu yang kerap dia garu2 tu... pegang telinga, eh lembut. Ada bunyi pula tu.Ha begitu lah... tak perlu bedung dah umur 4 bulan. biar tangan dia bebas meneroka

1y ago

ok Baik Sis..tq Sangat ...🥰Ayah Nyer Suka Sgt Bedung Ketat2 Baby

Anak saya pun macam tu suka garu2 rupanya ada ekzema, memang kena pantau selalu dan pendekkan kuku dia kalau panjang. Saya tak bedung dan tak pakaikan sarung tangan dah cuma kena pantau setiap kali tu sebab kesian dia nak explore jugak badan dia. Penat sikit sis tapi takpe demi anak ☺️

1y ago

Betul Sis tula Saya Pun ...Biar Je..Tapi kene tgok Selalu ..Cian Jg tapi Kalau Biar nty Diorg Garu Pun Cian Jg Serba Salah Dibuatnyer ..Cuma Tido Je Skrg Saya Bedungkan Tangan belum Lepas Bedung Lagi Waktu Tido..