Muntah susu

Kenapa baby muntah selepas minum susu? Tak minum banyak pun.. Susu tu x sesuai ka dgn baby? Baby sebulan lebih #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

6 Balas

kalau anak saya, sebab perut ada angin. kena bagi sendawa.. kalau dia tengah minum susu mcm tersangkut2, saya kena sendawakan dia dulu.. baru sambung menyusu. kalau x, keluar balik susu tu 😂

Ada kemungkinan susu tak sesuai. Kalau banyak kali terjadi mcmni, boleh cuba check flow susu keluar dari puting dulu. Laju sgt ke atau okay. Kalau semua okay masih muntah mungkin susu.

Jeluak ( susu meleleh keluar,baby dalam keadaan relax ) Muntah ( susu keluar dalam keadaan terpaksa ) Jeluak tu normal Muntah tu tak normal Yang mana satu?

boleh follow nadmasrom atau nyosoo.official dkt ig. situ byk ilmu utk awk gali, kenapa bby mcm tu mcm ni susu x keluar apa semua.

muntah ke muak/jeluak. dua ni perkara berbeza.

Kesian bby.. Mgkin xssuai kot sis