Light sleep baby

Kenapa baby kadang menangis tiba2 masa tidur? Dia cebik pastu nangis masa tidur. Lepastu kena tidurkan dia semula. Mcm mana taknak bagi baby sedih masa tidur? Baby saya 2bulan. #firstmom #ingintahu #bantusharing #Sharing_dong_Bund

3 Balas

Normal awak. Nah saya sharekan artikel untuk lebih info. Nak susun ayat saya tak reti hehe https://takingcarababies.com/active-sleep-newborns#what-does-active-sleep-look-like-in-babies And please follow FB/IG babylanguage untuk ilmu tidur bayi. Sangat bermanfaat 👍

1mo ago

https://takingcarababies.com/active-sleep-newborns#what-does-active-sleep-look-like-in-babies Kalau ni tak boleh jugak, awak search website 'takingcarababies'. Ya, Puan Uswatun ada share pasal REM sleep/light sleep ni.

it's normal. waktu tidur bayi adalah waktu dia memproses apa yg dia dah alami/belajar waktu dia sedar. sebab tu dia nangis, senyum.

1mo ago

hahahaha I feel you. pernah jugak rasa mcm tu. mungkin ada lah tu yg dia tak berkenan Mak dia buat 😂

Normal