Jahitan bersalin normal

Kebiasaannye jahitan ni ambil mse brp lama ye utk baik? Mcm mana nak bg cepat pulih?

2 Balas

Dua minggu dah okay dah . Selalu minggu first susah sikit nak bergerak sebab luka tu bengkak lagi . Kalau ikut doc , tak boleh sapu apa apa ubat untuk elakkan benang tu reput lebih cepat dari tempoh yang sepatutnya supaya luka tu dapat di grip dan melekat rapat . Tapi kalau awak selalu ada masa sorang masa pantang nanti boleh selalu bagi luka tu dalam keadaan kering , ada orang pi kangkang depan kipas . Saya tak buat sebab saya tak boleh nak bayang macam mana nak mengangkang macam tu sebab darah nifas saya banyak . Lagi satu kalau ikut bidan urut rendam bila mandi air herba tu atau rendam denagna air garam suam . Tak tahu berkesan ke tak . Jangan jalan lasak sangat takut terkoyak atau terbuka