Kurap pada bayi

Kat badan anak ada mcm kurap ni..tpi ni kurap ke apa?pakai apa boleh hilang?

Kurap pada bayi
15 Balas

Saya guna sudocream . Beli dekat farmasi dalam rm16 . Leher anak gatal2 dan ada eczema dekat bahagian dada perut pun alhamdulillah beransur hilang . Dia buat kulit baby kering dan lama2 dia jadi mengelupas dan kulit akan semakin baik in sha Allah . Kita ikhtihar . Allah Yang Maha Menyembuhkan .

G klinik, baby saya aritu jadi mcmni..doc suspect eczema. Pastu bila bia lama jadi mcm fungus dah. So saya pakai ubat doc bg effect dia kulit jadi kering. Saya letak moisturiser mustella. Skrg elak gatal letak bedak agnesia je. Alhamdulillahhh okay xgatal dah cuma kulit warna je xsekata.

Ya macam kurap (ringworm). Anak saya pernah jadi masa umur 7 bulan seingat saya. Saya bawa pergi klinik pakar kanak-kanak.

tu bukan kurap, tu eczema 😅 pakai lotion snowhitee. anak saya gitu juga, pakai lotion snowhite alhamdulillah serasi

Ini mcm azema klau dia bulat2 mcm tu biasa nya sbb kn ada haiwan peliharaan d rumah sperti kucing

Anak saya naik merah ii gatal , nyamuk, melecet , ruam .. saya bgi pkai YOUBABY .. mahal tp berkesan

sy gune krim snowhitee.. alhamdulillah ilang..klau x melarat n dh cube krim lain x Jd pe

9mo ago

betul, anak saya kulit muka ruam,kering dan melecet sapu je krim snowhite terus ok

ank saya penah kena mcm ni sye sapu cream snowhite ..alhamdulillah esok trus xde

pakai skeenz balm Tasneem or snow white lotion elok untuk masalah kulit 👍

anak sy kena d paha.. umo 4bulan hri tu..doc kkia bg krim..hlg daa..