muntah

Kandungan sya dah 18week tpi masih muntah² lgi...knpa ye?ada yg ckp dah msuk trimester ke dua x muntah² dah tpi sya masih muntah²..lgi² waktu malam... 😢 #firstbaby

25 Balas

Biase laaa tu...sy anak first smpai nk bersalin masih muntah...anak second masuk 20weeks bru berhenti muntah..

Normal sis..aritu jpe doc ade discuss psl alahan teruk ni...doc ckap lg bgs kalau alahan, baby tu aktif..

Saya muntah sampai habis trimester kedua. Masuk trimester ketiga alhamdulillah tak muntah dah

Tak semestinya alahan stop terus sis. Lain org lain tahap & ragam alahannya.sabar ya

Saya 20w pon still muntah2 lagi.. Cuma xlah seteruk time mula2 preggy dulu..

Normal, sy pon kdg-ii still muntah atau rasa mual-ii even dh 21w+

Normal tu sis, badan kita x sama.. 😊So kita kena tahan juga..

Sy esok 18 weeks..masih muntah lg mlm2.. 😁cuma xla kerap cm selalu

sy smpai skg masih lg muntah² . kandungan dah 32weeks

Sama lah saya sis. After 18w baru berkurangan sedikit