Spotting melebihi 10 hari

Kandungan sy baru 6 minggu 4 hari. Sy ada spotting dari 5hb smpai sekarang. Sy ada scan minggu lepas. Alhamdulillah kandungan sy normal. Sy agak risau kerana spotting sy agak lama & lately wrnanya lagi pekat & banyak. Ada tak ibu2 kat sini yg pernah alami macam saya. Sy risau sebab ini kandungan pertama sy selepas 6 tahun ttc 🥺#firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

saya share pengalaman saya ya. saya gugur masa 7w almost 8w. ahad petang- keluar lendiran coklat pekat (texture mcm keputigan yg pekat) bukan spotting yg sbb bnyk dia lbh kurang suku pantyliner.keluar sekali sahaja. saya pergi scan doc kata darah lama kantung msih ok . isnin petang- keluar sama mcm hari ahad coklat pekat tapi lebih banyk sikit dari hari ahad(1x) petang selasa- keluar mcm hari isnin tapi nampak ada drh merah sikit.(1x) rabu -pagi-start keluar darah kencing pun ada darah. tghari sy terus pergi emergency . dpt jumpa doc pakar scan semua kantung masih ok pangkal rahim semua ok tak terbuka. darah keep keluar. tpu bukan heavy flow khamis- darah keluar je berlanjutan dari rabu. tapi tghati tiba2 datang cramp. tahan sakit sampai tertdo.bngn bila dah petang tiba2 rasa ada segumpal darah keluar. cek2 rupanya dah keluar kantung. malam lps mghrib terus pergi emergency doc sahkan complete miscarriage. journey miscarriage sy sekejap dan terlalu mudah dlm 5 hari. dan sy tak perlu d&c. maaf panjang lebar 🥹

1y ago

Symptom sis lebih kurang sy . Sy akan refer doc nanti. Thank you for sharing sis 💪🏼

Pegi lagi ke klinik sis,rsa nya mcm xnormal klau mkin pekat&byk tu.risau tejadi apa2 dkt sis.

1y ago

Baik sis. Trima ksh 😊