jalan

kandungan sy baru 3week..boleh menjejaskan kandungan ke jika sy berjalan kaki hampir 500m?

6 Balas

Kalau ni first baby, dan awk tak tau pembawakkan badan awk mcm mna, better hati2. Lagi2 kandungan masih sgt2 fragile. Nk berjalan tu slow2. Jgn angkat berat2, jgn mkn pedas2, mknan yg “tajam2”. Setiap bdn org lain2. Ada yg tahan lasak je dari awal, ada yg tak boleh lasak lngsung.

Saya pregnant masa study sis, okay aja saya berjalan, travel balik kampung, naik turun tangga, alhamdulillah sihat kuat dan gemok dia sekarang 🤗 lagipun exercise bagus untuk kesihatan bayi dan ibu, saya tade apa apa komplikasi pun masa pregnant

kalau tiada complication sblm ni digalakkan ye, ibu mengandung need exercise. Avoid agkt berat2 esp 10kg+. #OccupationalTherapist

Xjejaskan pon jika rahim sis kuat..sbb ada yg jenis xkuat kena bedrest je tkt bleeding...

Ikut bdn klau rasa tak mampu jangan paksa diri. Tak semua bdn ibu mengandung sama.

Depend pd mommy tu sdri..