1st time preggy- mohon share pengalaman/tips bagaimana nak keluarkan susu ibu

Hi. Kandungan sy 36w5d & pengalaman pertama bakal menjadi ibu. Sy byk dengar kalau pertama kali mmg susah keluar susu ibu. Breast sy jarang rasa sakit, kalau sakit mcm sharp pain kena jarum mcm tu tp sekejap je terjadi. Sy cuba tekan puting tp xde rse sakit atau keluar cecair. Sesiapa ada tips atau pengalaman tak nak keluarkan susu ibu utk pertama kali jadi ibu? Sy nak sepenuhnya breastfeeding anak sy nanti & semestinya nak elak bengkak susu. TQ yg sudi share tips/ pengalaman 🌹

4 Balas

selalunya lps bersalin, smpai wad sy akn cuba urut2 breast (marmet) utk keluarkan susu bdn...

10mo ago

ya sy pun kena mcmtu. nasib baik waktu tu ada misi baik hati ambil bawa bby sy bg susu hsptl sbb bby xberak lg lps 24jam lahir. masa tu la sy ikhtiar urut2 breast smbil demah supaya ada keluar sikit.