gerakan janin..

kandungan saya masuk 31 week... kalau sudah masuk 31 week...baby memang kurang begerak ke?

80 Balas

baby saya wkt siang gusti lembut tapi bila wkt malam bertuah betul gustinya bolh tahan..apa2 pun semoga semua bakal ibu dipermudahkan bersalin 😍

mungkin ruang dah makin sempit dalam perut tu yang makin kurang gerak. tapi kalau kiraan lambat dari biasa kena check ya puan.

mcm kami tgah mlm aktif la,klau siang jnuh nak bg grak..kadang sbb baby makin bsar prgrakan trbatas kdang kita mak ii tk prasan

sama la. tp mgkin perasaan je kot. tgk keadaan juga. mmg kadang2 dia senyap.. kena panggil2 goyang2 sikit baru dia gerak nnt.

sy pulk 31week5dy.. tapi bby aktif bukn main lgi,, siang malm aktif nya,, kdng smpai x bolh nk tido kalau dy mngeras...

hm..risau pula sy,mcm sy baby dh kurang gerak pg hingga mlm tp ada kdg2 mengeras..tu mcm mne ye, keadaan baby ok ke tu

Ada juga rasa mcm tu.. mgkin space mampat

3y ago

sy pun kurg..bila pnggl bru gerk..risau saya

tu laa.. saya pon.. risau je gerak2 pon taknak juga bangun.. kalau kick pon pelahan je tak macam sebelum ni..

Sama lah. Susah jugak nak cukupkan 10 kick sampai kena pegi hospital baru baru ni. Tapi rupanya baby okay je 😅

3y ago

Yaka sis apa Dr ckp??

kekadang ank kerap tido..nk kena kjut kn bawa bercakap dngn ank..😊bgi anak aktif gerak..