gerakan janin..

kandungan saya masuk 31 week... kalau sudah masuk 31 week...baby memang kurang begerak ke?

79 Balas

ingatkan saya je yg alami perkara sama...kdg2 ada HR dia MCM diam je...risau...gosok2 perut dan ckp2 sikit tak lama lps tu br ada gerakan

12mo ago

Sis sekarang da deliver ke? Sebb saya alami benda sama.. harini baby kurang gerak siang n mlm. Tk mcam selalu.. gerak pun halus jee

Baby saya aktif sangat tanpa mengira masa dah sekarang. Dia punya bergerak tu macam duk main bola sepak dalam perut. Husband letak muka rasa kena tendang. Nampak perut bergerak gerak. Ada kala rasa nak nangis juga time dia bergerak. Sakittt

sy 31minggu aktif bergerak sampi senak sbb sempit.. kerap krem kaki..🥴

2y ago

sama

sy da 31w3d hr ni kerap btul geraknye.. dlm kete mse nk g mall spnjg jln bgerak saje..bila tgh bjln bby bgerak rse nk trkncing pn ade..hahahh.. sampai suami ckp xsabar nk tggu bby kuar smbil die usap2 prt..

Still rase pergerakan dia.. lagi2 kalau ad maknn depan mata sy😅 dan belah malam memang aktif.. kalau siang dia senyap.. sy sentuh perut sy skin to skin… nnt dia bg response… maybe rase suam tangan tu kan..

memang tu sis masa ni la time2 sy risau sbb bby kurang aktif tp kene rajin elus2 perut borak ngan baby sekali kompom dia gerak dan membalas ngan tendangan comel🤭tp xheran mlm memang aktif

samala sy pun mcm tu skrg.. tp kdg baby sy ikut mood kdg awal pg aktif sgt kdg mlm aktif sgt.. klau pg kdg dia dulu yg bangun tendang kuat sampai terkejut maknya yg lena dgn tahik mata 🤣

saya 31w, pagi gerak aktif setiap jam...petang je slow.. malam pun aktif.. banyakkan gosok perut dan bercakap, atau bagi dengar muzik @ zikir @ ayat al-quran..insyallah suka bergerak-gerak

sy 31w 4 hari bby mmg aktif gerak.. klu bby dian jee sy akn gosok2 perut bercakap ngn bby supaya bby tu gerak2. klu tk gerak2 risau jugak kte tkthu dia tido ke dia bt ape kan

alhamdulillah.baby saya aktif sgt 31week 2hari.paling aktif sgt2 kalau baring mngiring...klau tdo tlentang kjp diam je.mgring blik mla mnendang.2.3pagi mmg xlena tido aktif sgt...