Bercakap dengan baby

Kandungan saya dah 7 bulan, nak tanya mummy kat sini... selalu apa topik yg mummy selalu bualkan dengan baby ye? Saya berbual dengan baby benda yg sama je tiap hari.. ada apa2 idea x hal apa utk sy teruskan bercakap dengan baby..#firstbaby #pleasehelp

3 Balas

alhmdulillah sy 6bln lebih ...selalu usap perut, bg salam kt baby, pgggil nama n tgk respon .if terangkat2 prut or dia gerak, mmg ckp lagi la mcm kita ckp dgn anak dpn mata 'baby xx buat apa tu syg , lapar ke syg ibu ni, nnti jd anak soleh ya, jd anak baik,...ha gtu la..perbualan harian.. xde la update rutin hrian hehe.just bila dia gerak, mmg rasa happy n gtau. oh anak ibu dh bgn ke tu. :)

Saya selalu nyanyi nursery rhyme dekat baby, kalau rajin saya bacakan cerita. kadang2 mengomel dekat dia. Suka juga mengusik dia, cuit2 perut panggil handsome boy, nanti mesti dia gerak2. Due awal bulan 7, selalu cakap dengan baby jangan keluar awal sangat, sebab skrg kerap perut mengeras dan sakit dkt bahagian vagina

12mo ago

Sama la sis.. Sya pn due awl bulan 7..tiap ari ckp dgn bby jgn keluar awl🤣.. Tunggu umi ambik cuti bersalin bru keluar ye😂😂😂

sy sllu ckp apa yg sy buat je. kalau sy nk tido, sy cakap la mummy nak tido. baby pun kne tido jgn lasak sgt nnti mummy tklej tido. esok mmy keje. kalau drive nak gi keje pun sy ckp , mmy nak gi work, baby kena behave. selalu temuntah time drive. pesandgn baby mcmtu je . kadang selawat zikir dkt dia