week 28

Kandungan saya baru sahaja mencecah 7 bulan semalam tiba2 saya mengalami sakit gigi...adakah itu normal ?? Ade ape2 solution tak untuk masalah macam saya ni ?

7 Balas

Minum susu sis, sy pom msk trimetr kedua mula skit gigi sbb xamal mnum susu, lps tu sy cuba mnum susu 2xshri pgi n mlm alhamdullillah jrng dh skit... Mkn mknan yg tinggi clcium.. Sis kurang clcium tuh..

Sis minum susu tak? Saya pun haritu sakit gigi lepastu gusi bengkak sikit, lepastu saya terus minum susu kambing and terus okay huhu

My Gigi geraham tiba2 pecah bila masuk 2nd trimester... Haha... Biasa sangat.. tat y gynae bekalkan Kita kalsium...

Saya setiap kali prggy hilang 1 gigi..mggu lepas baru cabut lagi sebatang xtahan sgt sakit..masa cabut 19 weeks

Mungkin awak kekurangan calcium.. Apa2 pon boleh jumpa doctor gigi utk check & mendapatkan kepastian

wanita mengandung perlukan sekurang kurangnya 1000mg calcium..mungkin kekurangan calcium tu.

Kurang calcium