Terasa nak makan durian

Kandungan saya 21 minggu.. Boleh ke saya makan durian?

9 Balas

kalau tringin boleh je.. tapi jgn mkn byk try dulu seulas..takut anak panas dlm.. ade kes ibu mkn durian ank mati dalam perut.. kalau ok ngn bdan.. ank pon steady je.. boleh la nk tmbah lg

Boleh je. Xde masalah, yg gdm xleh mkn byk. Sy mkn je. Skrg mngandung no 4. Msa ank sulung mkn byk, lebih 10 ulas. Alhamdulillah ok jer. Kalau risau amik sekadar 2 3 ulas

3y ago

sis Ade GDM ke?

Boleh in moderation. Durian tinggi gula jd klu ada gdm kena lg berjaga-jaga. Sy 13wks baru tp dh mkn durian jgk sebab teringin sangat

Saya masa 15 minggu saya mkn jugak durian.. Sbb teringin sgt.. tapi mkn 2 ulas je cukup la untuk rasa2 😅

2x kali sya mkn..lpas mkn mlm deman..esok pagi...sihat 🤣🤣

Boleh. Tapi jangan la banyak sangat.

makan sekadar untuk merasa sahaja

boleh tapi jangan bnyak

bole asl sikit je