Perut kerap mengeras

Kandungan dah 38w, due 30/8. tanda² bersalin macam kluar lendir darah, air ketuban leaking, contractions tu x de lagi. Tapi sekarang kerap sakit pinggang, nyilu kat miss v dan perut kerap sangat mengeras gap x sampai 30 minit (yg ni hari ni) sbb sblumni mengeras jugak tapi x de la kerap sangat macam hari ni. Ni pun kira tanda² nak bersalin ke? #seriusnanya #firstmom

2 Balas

Tanda2 bersalin - Bloodshow (ni awak dah ada) - Air ketuban pecah atau leaking (ni awak dah ada) - Contraction yang kerap - Pergerakan baby kurang daripada 10x Awak dah pergi hospital belum? Kalu belum pergi dengan segera sis.

9mo ago

it's okay😊 iya sis masih, dah pergi hospital rupanya dah ada bukaan 1cm