durian

Kandungan 10 mggu bleh mkn durian x? ??

22 Balas

Better jgn mkn...tahan la untuk sembilan Bulan je...untuk baby...sebab durian ni panas takut Masih Di awal kandungan...tahan la...sy punya Cik abg tak Kasi mkn...apa2 yg Cik isteri nk mkn kena rujuk Cik abg dulu...klau tak kena la pulas telinga klau mkn bukan2...

kalau blh jgn mkn dulu sis, kdungan 10weeks tu maseh fragile .. sy dh 8months hari tu mkn pun, ttba bby mcm xaktif sgt .. mgkin tlbh mkn kot .. if kandungan dh 3months blh tp kalau blh seulas cm tu je la untuk lepaskan keinginan

4y ago

Tq ats nasihat sis ☺

Rituu sy mkn sambal tempoyak ckit sbb teringin Tempoyak pn durian huhu.. Sy mse kandungan pertama tringin nk mkn gulai msk cuka.. Nurse kata boleh nk makan tp ckit utk bg tekak rase je..

klau sis nk mkn..mkn lah...tpi nie nsht sya better jgn mkn durian dlu...sbb kndungn sis skrg nie sngt2 sensitif n trlalu kcik lgi...sis kna jga dgn baik2...mkn buah durian blh jdi panas tau..

4y ago

Tq ats nasihat sis 😊

Sy kandungan dah 11minggu sy mkn haritu, lepastu perot berangin 2mlm perot mcm kembung, tp alhamdulilah ok je . Ngidam sgt ingat nak mkn seulas sekali bedal sebijik😅

Mcm sy makan seulas pun dah rs lain macam. Takut gugur saja. Sbb pernah mkn seulas ms period xteratur. Lepas mkn kua semua. Jaga2 la sis. Stiap org tak sama.

4y ago

Tq atas nasihat sis ☺

masuk kandungan dapt 20 weeks baru mak ngn suami bagi makan,,tu pun sebab ngidam sangat..dpat rsa 2-3 ulas.. hilang ngidam 😂😂

Tk bole.. Sbb kndungan kecik lgi.. Tkut ad ap2 nty..sya pregnant da nk msuk 6 bln pun msih tkut nk mkn durian

jgn la.. panas tu.. nnt dh msk 5bln klu teringin, mkn la bape ulas je sekadar lps ngidam..

Demi baby sehat yg tk blh mkn..kena lah hindari..y cium sikit lah sis klo teringin sgt..hhh

4y ago

U r wlcm sis