Klinik Swasta Vs. Klinik Kerajaan

Kami dah 2x checkup di clinic swasta. Baru harini pergi klinik kerajaan sbb katanya wajib buka buku pink. Dr klinik kerajaan suruh saya stop consume supplement dari klinik swasta sbb dah dtang ke mereka dan mnta decide nak teruskan dgn klinik swasta atau kerajaan. Since kami 1st baby, banyak bnd tak tahu. Jadi nak tanya, boleh ke cancel treatment dengan clinic kerajaan sbb nak stay dgn swasta shja? Dr. tu tanya saya kenapa dtg klinik kerajaan lagi sdgkan dah ada record dgn swasta. #ingintahu

4 Balas

Pelik juga ni. Sebab sepanjang preg 4 kali, kedua2nya saya ada follow up. Siap inform juga di klinik kesihatan yg saya akan bersalin di swasta. Doktor di swasta juga sedia maklum saya ada follow up di klinik kesihatan.

2y ago

alasan nurse, saya akan confuse management kerajaan dan swasta. jadi dia minta saya decide nak proceed dgn mana satu. plus, nurse juga mnta saya decide nak beranak kat mana