Scan kerap

Kalo dah msk 12w...kita blh x kerap scan ..ke x digalakkan..

7 Balas

Xde masalah nk scan selalu .. xde gelombang bahaya and bad effect to baby in shaALLAH .. sy dah tanya banyak dr and also ada baca pasal ultrasound kat buku pregnancy.. alhamdulillah in shaALLAH mmg safe no doubt 😊 cumanya xde manfaat la klu scan slalu n buang duit bayor scan je la 🤭 mcm sy syndrom anak 1st, setiap bulan nk kumpul collection gambar scan sbb suka tgk dia punya perubahan bentuk n size 🥰 semoga bermanfaat 😘

2y ago

Sama2 🥰

Scan baby tak berbahaya. Takda gelombang mcm xray.. sy pun anak first dulu tiap bulan mmg akan scan.. doctor sendiri cakap takda apa, so dont worry okay

sye checkup klinik private. doktor ckp setiap kali checkup doktor akan scan nk tgk perkembangan baby. so far doktor ckp x de effect pun

boleh je. doctor cakap scan tak guna gelombang macam xray yang mematikan cell. dia guna gelombang bunyi. sebab tu nama nya ultrasound.

jangan kerap sgt sis..setiap scan ada gelombangnya.. bahaya untuk kesihatan baby..

2y ago

Tak pasti jangan kongsi

sy scan sebulan sekali. tade ap ap mslah. dia bukan cm xray sis.

Boleh je. Kerap juga bayar bil scan.

2y ago

Insya Allah mudahan Allah permudahkan segala urusan