perut sekejap² mengeras

kalau perut tiba ii mengeras lps tu berhenti..nak kne tick juga ke dlm pekiraan pergerakan bby dlm perut? bkn apa tnya sbb kn kita kena kira pergerakan bby strt pkul9 tpi hrini perut sya skjp ii megeras tpi masih boleh thn mungkin kontraksi palsu..cuma tu jela tkde pergerakan baby hnya mengeras shje..risau plk😅 #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Kalau pergerakan tak cukup 10 terus pergi hospital sis

Kejap- kejap mengeras tu selang berapa minit tu?

5mo ago

Contraction tu. Pantau kekerapan ya.. Puan tunggu hari kan? Jika berterusan selang tempoh yg sekata, boleh terus ke hospital untuk pemeriksaan bukaan. Get ready juga jika kena tahan wad.