nak tanya..

kalau najis mcm ni normal ke atau ni dikira sembelit? susu formula x sesuai?#firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

nak tanya..
5 Balas

susu formula kalau nak tahu okay atau tak dengan bayi kita first kena check: 1. bila dia mnum baby meragam x 2. perut kembung atau tak 3. muntah secara projectile(terpercik keluar) bukan jeluak 4. tengok taik:- taik sembelit, taik ada darah , taik cirit kalau semua ni ada or salah satu dri ni ada means susu fm tu x sesuai dengan dia. sebab saya pon skrg tgah bagi susu fm, paed pesan saya mcm ni. normal kalau memula bagi tu dia x berak dalam shri dua.. tpi kalau smpai smggu x berak kena cpat cpat jmpa doc. dan pantau spaya takde masalah yg saya snaraikn tadi.

kenapa sembelit? tu kan ada tekstur, cuma agak cair. sembelit bentuk mcm sosej & keras. masa meneran baby akan menangis sbb sakit.

Check balik susu yang awak bagi. Takut tak sesuai

normal je

11mo ago

mcm ada darah kn tu