Buang Air Besar

Kalau masa pregnant mmg najis akan jadi wrna hitam ke?

26 Balas

sye awal2 dulu makn ubat, esok ya tgok najis hitam.. kecut perut ooo... sebb sokmo dgr org tua kate law najis hitam petanda ajal nk sampai.. bahahhhahaha... sye punya search google mcm2.. last2 tahu kesan ubat. bukan nya petanda ajal. kuang asam betol dah sedih daa time tu..

Dktr ckp mmg najis akan jadi warna gelap if Kita ambil ubat yg mengandungi iron. Itu maknanya ubat diserap dgn baik.

Sy awal² lg misi bgtau klu mkn obimin/zincofer atau apa² yg mengandungi iron, najis akan jd hitam 😊

Tu sebab mkn ubat iron. Kalau najis warna hitam tu elok lah tu. Maksud nye ubat tu serap elok dlm bdn kite.

5y ago

Baru thu. Tu dok fikir kenapa hitam. Xde pulak minum susu coklet ke apa ke 😅😅

Normal .. dlu awal² sy pon tkejut jgak , tp bila dh bca info² dlm apps ni .. bru tahu sbbnya

Haah sis.. Sbb kte mkn ubat tmbh darah.. Mmg najis akn hitam..

Sama r..tkjut jgk sbb mggu ni Bru strt vitamin doc bg..6w

Haah normal sbb mkn ubat yg mcm obimin atw sewaktu dgnnya.

Memang hitam sis kalau consume ubat yg klinik bg tu😬

Sama.. Gelap dia lain mcm.. Seram tgk 🤪 skrg dah tahu

5y ago

Kan 🤭🤭 mula2 risau. Dah thu legaa dah