Nak tanya

Kalau kluarr lendir jenih macam gam tuu kira tanda nak beranak kee .. walaupun tkde sakit sakit mcm nak beranak . Perlu ke pergi hospital tnpa ada rasa sakit? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

3 Balas

saya pun ada keluar tapi baby masih aktif lagi , mengeras dan rasa sakit tu ada dah tapi on off je kalau takda tanda lain lagi maybe 21hb serah diri dah , dr bagi tempoh selama seminggu ..

1y ago

amin 🤲

Mucus plug.. Ya salah satu tanda nak bersalin tu .. Samada nak tunggu tanda lain atau nak cek bukaan di hospital, ikut gerak hati puan.

1y ago

Hmmm saya mcm tkde sgt mucus plug tu tapi keputihan ye. Tanda2 juga ke sis?? 😅

ye. pegi je hospital. ckp keluar lendir. nnti doc check laluan. pengalaman sye lepas keluar lendir tu, x sampai 24jam bukaan dh 3cm.

1y ago

pegi je. tu salah satu tanda nak bersalin