Ingin tahu..

Kalau kita melahirkan baby pd 37weeks.. so adakah baby tu dikira baby pramatang atau cukup bulan ye??#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

Generally dah matang. Tp Dr masih akan check dan confirm kn. kalau contoh paru2 blm matang kene cucuk dexa la

36 weeks ke bawah adalah premature. 37 weeks ke atad adalah preterm baby.

37 weeks tu dah matang dah. saya pun anak first jugak bersalin haritu 37w1d

saya beranak 37 5 hari tak pramatang berat pon nak dekat 3kg dah

3y ago

cukup bulan dah tu. asalkan berat dia normal pada graph

cukup bulan dah..sbb baby 37w ke ats dah 9 bulan..

ckup da tu. ank no 2 saya 37w. keluar 3.35kg.

da matang sy lahir kn ank sy pon 37 weeks

37 tu dh matang dh..

Cukup bulan.