5w1d masih tidak double line

kalau ikutkan saya punya cyc 34. Hari ni dah cyc yang ke 37. Lewat 4hari . Saya ovulation 24/6 (test guna OPK terang drpd date sebelum dan selepas) Normal ke kalau check upt masih negatif? Sekarang ni pon rasa nyeri2. Tadi ada tompokan darah tak banyak kt seluar dalam. Apa yg saya harus lakukan? Saya ni dh hampir setahun kwen period tak pnh lewat selalu on time. #Ingintahu

2 Balas

normal kalau test masih 1 line..sbb hormon HCG masih low (jika mengandung)..lewat period jgk blh jadi kalau awak ada stress..perhatikan tompok drh tu..kalau berterusan & banyak..blh jd period..klu sikit..mgkin sekadar tnda janin nak menempel..tggu sminggu lagi, test awal pagi 1st kencing..kalau bnyk stok upt..silakan buat mcm sy hari2 test..blh nmpk line makin terang..hahahaha

2y ago

faham..sbb sy pun 1 tahun kawin ttc..tepat anniversary..saja je test, naik double line masa tu..sblm2 tu beratus test kit rugi saja..nangis je..nie kali nie..anak bru nk masuk 2 tahun..mak dia dh lekat baru..kesian plak kena paksa putus susu..

Saya opk +ve 30/6, kemarin cek da +ve upt cuma msih samar la.