Gdm on diet control

kalau gdm on diet control kena bersalin awal jga ka ?? dgr² y ada gdm kena beranak 2w awal... betul ka? sy due date 31/3.. masa puasa... kot² la x sempat puasa nak rasa makan makanan ramadan .hihi#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

12 Balas

gdm kalau on diet control kne bersalin as per due date, tak boleh lebih. kalau gdm on insulin tu kne awal, monitor by doc. just kerapkan buat senaman utk ibu mengandung bg senang nk bersalin nnt kalau dh ada tanda2 nk bersalin tu boleh dh bersedia. semoga dipermudahkan urusan.

4mo ago

Betul. Ni doktor yang bagitahu. Tak boleh lebih dari due date if GDM on DC.