Due Date 17/5/24

Kalau due 17/5, agak2 bulan berapa saya kene standby ye ? Sbb sy bekerja n barang pon tk ckup smua lgi … suami plk sibuk nk balik raya😌 pening saya mcm ni balik kg jem berbelas jam ke kelantan fhm2 jela #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Standby apa tu? Standby barang ke standby nak bersalin? Bincang dgn suami elok2. Kalau barang, dah boleh beli sikit mana yg mampu sekarang. Tak lah rasa terbeban dgn bajet. Jika sibuk bekerja, beli online. Suami sibuk nak balik raya, biar dia kumpul duit sendiri nak balik raya. Fikirkan nak tinggal di mana selepas bersalin, jika dia nak balik raya, jauh tu. Kalau puan dah tak larat, kata pada dia kena ready ya, kalau dlm perjalanan puan beranak. Kot tengah hutan , suami kena ada ilmu untuk sambut baby. Jangan panik. Bawa barang yg sesuai untuk kot tiba2 bersalin kan. Biar dia faham, betapa berisikonya perjalanan jauh bila isteri tunggu hari nak bersalin. Even naik kapal terbang pun, doktor tak benarkan jika ibu hamil tunggu hari nak bersalin. So, awak boleh fikir sebaiknya. Jika bersalin di tempat tinggal sekarang pun tiada masalah. Jika majikan OK, 2 minggu sblm due date dah boleh minta cuti bersalin dgn surat doktor. So, boleh balik Kampung awal dan pilih nak bersalin di Hospital mana. Boleh bincang dgn doktor perkara ni. Berdoa juga moga di permudahkan segala urusan dan tenang2 aje.

4mo ago

Org laki thu ape sngt bab ni🥱 kalau tegur dia mula la eh org dulu2

awal bln 5 tu pun dh kira cukup bulan 38w.

4mo ago

Itulah sy nk stay kt rmh je diam2 tp suami kalut tiap tahun nk blik raya tk prnh miss😌alasan kesian mak ayah tp tgk bkn tlong pon besarkn perut je😌