Mohon pencerahan

Kalau dah buat test upt, and result pregnant 2-3 weeks. Dia usia kandungan awal macamni, boleh ke bersama dgn suami dan suami lepas dalam? Ada apa2 effect ke? Maaf soalan sensitive, tapi saya nak pencerahan. #seriusnanya #firstbaby #firstmom

26 Balas

kalau puan takda risiko apa2 boleh je asalkan jangan terlalu kasar , kalau ada risiko better elakkan dulu bersama di trimester pertama ..

Kalau 2-3w masih sangat2 baru lagi. Lebih baik untuk tak bersama dulu. Sebab sperm boleh ransang kontraksi.

Sepatutnya xda mslh.. ikut keselesaan masing² cuma jgn kasar² sgt la.. kandungan still fragile..

kita time awak pon test 2-3 week . alhamdulillah takada masalah . sampai la dah 14w hehe .

2y ago

alhamdulillah 🥰

terima kasih semua yg bagi nasihat dan penerangan ❤️🥰

Atas kekuatan janin sebenarnye..