Stress Kena Bersalin cara Induce

Kalau boleh tak nak kena induce #firstbaby guna pil atau baloon. Bila fikir balik Doc nak tahan dkt hospital, stress geram pun ada. Nak rasa bersalin normal xnak kena paksa macam ni hmmm isnin ni ada appointment hospital buat kali terakhir.. 🥹

5 Balas

"kadang kala kita bencikan sesuatu walhal itu yg terbaik untuk kita" familiar kan dgn ayat ni? maaf saya bercakap pasal ni ya. tkde dr yg suka2 nk suruh pn warded awal untuk induce kalau bkn risikonya pada baby & pn. kalau semua normal, dr tkkan suruh warde awal untuk induce sedangkan sy yg sepatutnya kena induce @38w sbb gbs & gdm on metformin ni pun, dr bgi je bersalin on due date sbb baby okay. tpi, terpaksa jugak induce @36w. sbb prem contraction. jantung baby dh tk cntik. induce bkn czer ye pn. induce still boleh bersalin normal. mcm mna pun, kalau dh itu yg tertulis, sapa kita nk melawan kan pn? better induce dri tetiba anak meninggal dlm kandungan kan? sy dh merasa. semoga dipermudahkan urusan ya.

ada sebab kenapa doktor suggest utk induce erti kata di paksa bersalin.. okay la sis kena induce dari awal2 doktor dah suggestkn czer kan.. atleast dapat normal.. saya 2 anak kena induce belon and ubat Alhamdullilah.. Allah mudahkan bukaan dan bersalin cepat.. sis doa2 yang baik2 asalkan sis and baby selamat dan mudah belaka.. ☺️

takde beza pun bg sy induce dgn bersalin normal.. ubat induce tu utk bagi rasa contraction means sama je klau rasa nak bersalin tetap rasa contraction bezanya dgn bantuan ubat.. sbb rasa sakit dr ubat induce tula puan rasa nak teran.. semoga dipermudahkn urusan puan.. jgn stress2

kadang ada sebab sesuatu benda tu terjadi supaya tak bagi mudarat lebih kepada kita. saya first baby terpaksa emergency czer padahal kepala baby elok kat laluan. nak buat mcm mana kalau tu yg terbaik nak selamatkan baby dan saya

sy pn kne induce 26/11 ni baby xnk klur lg

2y ago

First baby ke? Berapa week dah?