pemakanan bayi

Kalau bayi 3bulan boleh mkn nestum sudah kah? Sorry sya tny sja sbb sy bru 1st baby ☺

89 Balas

6 bulan baru baby dah boleh start solid food ye sis. Tapi tak semua mknan baby boleh makan. Rajin2 cari info utk baby kita supaya boleh pelbagaikan mknan utk baby. Tak la baby cpt bosan

After bersalin, hospital akan bagi buku untuk baby untuk check up... Buku pink untuk baby girl... Buku biru untuk baby boy...Awak baca buku tu... insyallah awak dpt ilmu baru...😊

Sis, buat checkup anak kt kkia tak? Mesti nurse bgtau berulang kali jgn bg bayi makan sebelum umur 6bulan. 6 bulan baru bg bayi makan sis. Sis juga bole rujuk kt buku pink.

6 bln br bleh bg mkn dan nestum tu x brp elok untuk baby. Seeloknya bg makanan yg kita masak. Join group happy baby food malaysia dlm fb utk maklumat lebih lanjut. 🙂🙂

Google ada.. Nurse n doc pun mesti dah explain... Mesti buat2 x thu kan.. Terpaksa pkir negatif sbb pertanyaan ni bikin org emosi, sbb benda ni dh byk kali diberitahu

Awal sgt nk bg tu..baru 3 bulan sis,usus baby blom lg matang nk terima makanan.. baby bawah 6 bulan hanya minum susu je kesian kt baby nnti menangung sakit klau bg nanti

6bulan baru boleh. .tu pun baby x mcm banyak sis...jgn la bg baby 3bulan makan..kalau awk bagi juga takot usus dia pecah je... Banyak dah jadi.. dia minum susu je sis..

Xboleh. Ada nampak dkt poster di hospital baru ni. Bayi sampai 6bulan hnya boleh diberi susu badan ibunya sahaja. Nk bg air masak pon tak boleh tau Sy pon ank 1st jgk ni. Hihi

5y ago

dekat kk pun ade kan

Baby 3bln hnya mnum susu ibu or FM saja ye mummy... 6bln baru bole mkn... Klu bole elakkan bg nestum pd bby... Try usaha sediakn mknanan fresh utk bby

Belum syg.. 6bln baru bagi mknn.. Tu pun kene start dgn 4 rules day.. Meaning 4 hari bagi meal yg sama utk bagi perut baby biasa.. 3bln trrlu awal..