Saya new mother first baby

Kalau baby tak botak atau cukur rambut boleh ke? Ataupun nnti ada effect pada proses ketika nak membesar. #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

dalam islam seelok2nya cukur lah rambut yg pertama tu sebab rambut tu mase dalam rahim ibu. dan timbang lah mengikut harga emas semasa dan infak lah harganya itu kejalan Allah..

Seeloknya cukur. Sebab tu rambut dalam air, bila baby dah keluar, rambut tu dia akan jadi takberapa elok. And baby pun cepat gugur rambut lepas tu.