kaki bengkak..

Kaki saya dah mula bengkak.. kandungan 6 bulan... normal ke? Dan mcm mana nk kurangkan bengkak tu?

9 Balas

tidur tinggikan kaki dalam 10-20 minit. sbb saya haritu kena 6m jugak, then saya jumpa nurse and dia suruh tinggikan kaki tp jangan buat 1 malam pulak, kang oksigen tk jalan kat kaki, bole jadi urat tegang semua

Tido kki als bantal.. jgn bgi kki tu tergntung.. nk dduk tngok tv kt kerusi pn psti kn dduk dlm kedaan btul dan klau bole letk kki kt kerusi kecik bgi dye tampung jgn bgi trgantung..

Saya alaskan kaki dgn bantal masa tido, dah 8bulan.. kerja saya mmg kena byk berjalan dan berdiri. Kaki dah bengkak sampai kena tukar size kasut 😌

Tidur tinggikan bantal. Malam2 sebelum tidur mintak husband urutkan slow2. Jangan biarkan kaki bengkak.

Kalau tidur, tinggi kan kaki sis.. letak bantal di kaki.. kalau duduk jgn biarkan kaki tergantung..

Kalau tidur pastikan letak kaki atas bantal maksudnya kaki biar tinggi.. itu nurse pesan kat saya.

Tido tinggi kan kaki

Normal