SC atau normal

Kakak ipar saya VBAC, kata nya enakkan lahiran SC daripada normal.. trus kakak kandung saya SC untuk kedua kalinya, katanya enakkan lahiran normal daripada SC soal ny sakit bgt abis dibius, koyo morfin pun gak mempan.... saya sebenernya baru hamil 35w2d... jd galau mau lahiran SC atau normal? ?

64 Tanggapan

Usahakan normal, bund. Sc itu pilihan pertama dan terbaik, setelah mmg bunda dinyatakan oleh dokter terlalu berisiko utk melahirkan normal. Ak Insya Allah awal thn dpn mau sc yg ke-3. Bukan mslh sakitan normal atau sc, tp mana yg terbaik buat bunda n debay. Ambil risiko yg terkecil.