Mula bagi makan umur berapa?

Kadang kadang bila kita tengah makan anak dah bangun tidur. So terpaksa makan depan dia. Bila dia tengok kita bukan main mulut dia. Macam nak mintak makanan tu. Ada pernah bagi dia mangga. Manis mangga tu. Bukan main dia isap. Bersungguh betul. Lpeas tu kita makan benda lain dia seolah olah mengamuk nak kan makanan tu. Sebab bagi susu dia taknak. Siapa pernah alami situasi ni? Apa choice yang ada? Apa solution yang diambil? Btw anak saya baru 4 bulan 25 hari. #ingintahu #firstmom #bantusharing #advicepls

2 Balas

Start 6 bulan baru boleh beri makan sis. Takut kesan nanti ada di kemudian hari sebab bawah 6 bulan usus masih belum matang. Melainkan ada nasihat doktor

Genap 6bulan. Boleh nak bagi makan awal, tapi atas advice doc. Baby kita suap apa pun dia nganga je, kita lah kena main peranan. 🥹😌