Confuseeeee 😰

Isnin lepas saya pegi scan untuk 8week tapi still tak dengar bunyi denyutan jantung baby so doc suruh dtg lagi 2 minggu 😢 doc cakap ade 2 kemungkinan. First doc cakap mungkin skrg baru 6 week sbb tu tak boleh dgr lagi sbb 2 bulan sblum tahu pregnant mmg period lari banyak gila dari every month dtg period. Then second takut ade kantung tapi takde baby so miscarriage hmm hati sedih sangat time ni 😭😭 anyone pernah jadi mcm ni? #1stimemom

1 Balas

Saya macam ni puan. 1st scan kantung kosong, hertbeat pun takde. Kalau ikut tarikh period patut dah 8w tapi dr cakap mungkin ovulation lambat so baby baru 6w. 2nd scan masa 11w ikut tarikh tapi baby baru 9w, masatu baru ada heartbeat. So due date ikut tarikh scan. Puan jangan stress, fikir yang positif je insyaAllah ada rezeki puan😊

3y ago

Alhamdulillah. Syukur atleast lega sikit hati bile dapat kata kata macam ni 😭 bukan apa, saya dah setahun lebih menunggu zuriat 😢 bile tahu pregnant kali ni perasan happy die Allah yg tahu. Bile macam ni saya sedih tapi kena postive sebab tak elok untuk bayi. Then ni saya tgh tunggu lagi 2 minggu. Harap memang rezeki saya. Amin Allahuma Amin 🤲🏻