Mucus plug

Ini mucus plug ke? Atau keputihan biasa? Lendir ni tanda dh nk bersalin dah ke. Sy taktahu. First mom.

Mucus plug
1 Balas

Boleh jadi mucus plug, boleh jadi juga keputihan biasa. Keduanya bukan tanda dah nak bersalin. Kecuali keluar lendir berdarah tu tanda dah nak dekat bersalin. Tapi boleh jadi beberapa hari atau beberapa minggu selepas lendir darah tu baru akan bersalin. Kalau keluar lendir darah, boleh terus jumpa Dr dulu untuk check.