Bengkak di jahitan

#ingintahu salam sy nak tnya ada tak siapa ii pernah bengkak dekat area jahitan #czer sbb sy dah 2bulan tiba ii 2hari lepas bengkak bahagian tepi klu gerak mesti sakit tpi klu tekan xsakit?

5 Balas

Bengkak besar sangat ke? Merah? Saya masa anak pertama dulu pun hujung sekali nampak macam bengkak sikit. Macam biji kecik la terjojol sikit je tapi tak merah. Sama juga bila gerak rasa sakit tak selesa. Tapi kalau usik takde rasa apa2. Area atas2 bengkak tu semua kebas. Masa tu baru sebulan lepas czer. Saya checkup sebulan tu bagitau dr. Dr kata tu bukan bengkak. Tapi simpulan benang kat belah dalam. Dr kata macam kalau kita nak menjahit, hujung benang tu kita simpulkan kan. Haa macamtu la juga kat hujung tu dr simpulkan besar sikit. Nanti lama2 dia hilang sendiri bila benang reput. Tu kes saya la. Rasa kalau sis risau better rujuk juga dengan dr.

bengkak teruk ke sis? merah tak? ada nanah? kalau nampak macam ada jangkitan, sis ke klinik tau. lepas 2 bulan, luka luar memang dah nampak baik, tapi luka dalam ambil masa lagi. risau kalau jahitan terbuka ke ada jangkitan ke etc

bengkak mcm mana sis, ke parut jadi timbul, sya pun jahitan jdi keloid lepas luka kena buka balik n jahit balik, So mmg x cntik, x skit ap pun la

8mo ago

aaa risau, sya kalau hri bengkak jugak, tapi hri ke 9, rupanya dlm tu nanah n air. mmg kena admit blik, dorg buka n jahit balikk, kalau sakit kena g klinik sis, takut infection. atau sis kena cek balik mkn ap, kdg elergik seafood ke

Ke awk ad mkn sesuatu yg badan awk xbole terima masa ni..

8mo ago

Sy ada minum ais milo lepas esoknya dia mula denyut ii lepastu sakit mencucuk

bengkak atau keloid?

8mo ago

Bengkak