mohon pencerahan

#ingintahu berat sblum preggy sy ialah 57kg sekarang usia kandungan 11w 3d normal ke berat naik sekarang berat sy 60kg, tp sy xmkn nasi, mkn pun kurang sbb selalu lepas makan akan muntah, boleh mommy2 bantu sy beri sikit penjelasan, sbb sy xde pengalaman, jdi sy sedikit risau

3 Balas

saya smggu naik 2kg.penangan twins😂 selera MKN tu mak aiiii.kjp2 lapar.klau x MKN perut pedih,sy tak xde tenaga.pnh la nk diet sbb yelah risau tiap mggu mesti naik,tp xblh.sy rasa nk pitam bila xmkn nasi

12mo ago

yg ni betoi, kadang tu rasa bebai ngat nk makan xboleh makan muntah, xmakan pedih perott, serba salah aihhhhh mommy dibuatnya😭😭😭😭

Saya berat sblum preggy 54kg. Bmi normal 20. Pastu 13w checkup berat 55.5kg. Naik 1.5kg. Nurse dah tegur kata naik bnyak😵‍💫 taktau la sis diorng nak kite naik berat mcm mna sbnarnya🤣

Cuba tengok dalam buku pink. sebulan sepatutnya berapa kenaikan yg normal.