Experience mothers, help! Badan kerap terasa panas.

I'm in my 31w & this is my 1st pregnancy. Semenjak masuk 3rd trimester ni, badan cepat terasa panas, mudah berpeluh di bahagian belakang. Bukan takat badan luaran ya, dengan terasa dalaman sekali hingga rasa kerap kali nak minum air sejuk2 😅 kadang2 kepala rasa pening2 sikit. Nak tanya, is it normal? Takut juga kurang darah tapi so far bacaan darah cantek. Ada tak ibu2 mengalami benda yang sama? #firstmom #seriusnanya #belum_ada_pengalaman

7 Balas

its normal. bila mengandung jantung akan pam darah dengan lebih banyak ke seluruh badan untuk disalurkan juga ke rahim. badan kita sendiri pun akan memproses darah untuk tujuan itu sbb tu badan rasa panas. suhu dalam badan yg ideal kan 37. darah pun panas jadi mmg kita akan terasa panas sekali sebab darah yg mengalir laju ke seluruh badan

1y ago

tqq 😊😊