Step after bukak buku pink

Im first mom to be. Bila dtg kk on app date. Apa kne buat tiap kali kne dtg? Amik no then siap2 g kencing ke utk amik urine? Kne g kkia slayang asal tnya je mcm kne mrh 🥲. Sedih tp tu la tebalkan la hati sdgkn ati ni sensitip time preggy. Cpt trasa. Amik darah bila pulak? Tiap kali dtg jgk ke? Siapa dh familiar dgn kkia slayang blh tnjuk ajar?#ingintahu #firstmom

1 Balas

selalunya, datang terus g kencing untuk ambil urine. lepastu letak buku kat kaunter. nanti nurse akan panggil untuk check tekanan darah dan berat. dan seterusnya nurse akan bagi number jika perlu jumpa doc atau sebagainya. ambil darah ikut tarikh yang doc bagi. nanti doc akan tulis dalam buku. lepas jumpa doc, letak semula buku kat kaunter (temujanji doctor) nurse kat situ akan explain apa perlu dibuat seterusnya. bukan hari² kena ambil darah. cuma kena ambil bacaan tekanan darah tinggi. harap membantu 😊

2y ago

selalunya kalau checkup kat klinik kesihatan, air kencing kena ambil dan letak kat makmal. so nanti result makmal yang bagi. pegi kat makmal, cakap nak buat urine. nanti dorg sruh g kencing. pastu tunggu kejap je result akan keluar. kalau checkup kat klinik desa, kena g kencing, nurse bg strip. strip tu nanti tunjuk kat nurse. pas dh dpt result urine, pegi kat kaunter ibu dan anak. letak buku kat situ. nanti dorang panggil untuk ambl bacaan tekanan darah dan berat. pastu baru bagi number if kena consult dengan doc