Keliru dan ingin kan jawapan

Ikutkn dari tarikh last sy period skg dah 5 week.dlm stret mgu ni sy cek upt postf..tapi harini mcm ada darah coklt ,tak lama lepastu selang sejam ada darah macm period.normal ke??ke atau saya tk mengandg,penntian hmpir sethn zuriat pertama.blm ada pengalamn,maaf bertnya..

4 Balas

Sama kes mcm saya dulu . Check upt positif . Pregnant dah 6w , keluar darah mcm period . Bnyak sgt . Then terus refer Hospital , check dekat hospital pun upt still positive. Doktor scan atas bawah tak nmpak kantung or apa apa dalam perut . Then doktor suruh rehat sekejap kat katil dlm 5 minit cmtu . Rasa mcm keluar darah beku , sekali tengok keluar kantung baby . Rupanyaa saya gugur . Hm better sis refer hospital . Semoga semuanya baik baik 👍

Kalau betul sis pregnant.. Bleeding atau keluar darah tak normal utk org hamil.. Jadi sebaiknya klu sis mahukan kepastian, bawak upt sis yang positif tu pegi klinik tunjuk dekat nurse then kata keluar darah, so diorg akan scan lah utk tgk samada kita pregnant atau tak. Kalau pregnant diorg akan check lah dan mungkin akan bgi apa apa ubat utk consume. Btw, semoga takde apa apa. Semoga Allah lindungi😊

Kdang2 boleh jdi kehamilan kimia sis . Better p check laa untk kepastian .