Sya dh 15 weekkk..weekkk keberapaa babybump mula menendangg??

8 Balas

Sama laa kita dh 15w .. due sy 26/8 .. lbih kurang 2 mnggu sy tggung rsa xsdap hati sbb sy pernah 3x kgguran.. sllu rsa skit area pelvic , dlm rahim , sakit blkg .. sy dh fkir bkn2 .. smpai laa suami sy ajak g buat scan dkt swsta .. Scan tgk bby shat je , dh bergerak2 .. doc ckp mgkin rsa sakit tu sb bby bergerak je .. cma kita je xtahu sbb xrsa mcm seketul tgn kaki siku 🤣

15 dah Rasa gerak...biasa sya letak tgn kat mana2 part perut...cari mana dia ddk...biasa jumpa tendangan halus...kadang kadang dia lari bila kita sentuh part dia duduk tu

Sy 16weeks dah mula rasa tendangan halusss dari baby 😍 tak sabar nak rasa baby tendang2 tu, bahagia je rasa hihi..

Skrg 16 weeks kadang2 rasa mcm bubble2 halus geli2 je..ingatkan angin, tp kt rahim 😅

alhamdulillah. sy 16w. dah rasa baby menendang2 tp xkuat. lemah je tendangan

Biasanya 20w ke atas baru terasa baby gerak.

saya 18w baru rasa ☺️

ouh terimakasih 🖤