Bersama suami lepas pantang

Ibu2,,saya nak mintak pendapat pasal bersama suami lepas pantang..boleh x ibu2 kongsi pengalaman yg bersama suami lepas pantang dalam 50++ hari ( x cukup 60-100 hari),, sakit ke x?? Ade x kes luka x sembuh lagi ke ,,berdarah lagi ke atau masalah lain2? Saya pantang dalam 40hari lebih dh & suami dh start tanya bila boleh bersama..saya risau pasal bawah tu ,,walaupun sy dh x rase sakit kat jahit bawah.. Saya nak tau kesan kalau ade ibu2 yg pengalaman bersama suami sebelum sampai 60hari.. Pliss jgn kecam sy,,knp x tunggu 100hari dulu,,sebab x semua suami boleh tunggu selama tu. #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #ingintahu

2 Balas

Kalau mommy tengok luka dah okay. Dan ngilu dah takda kalau yakin boleh la. Kalau tak yakin berbincang dengan suami. Communicate macam mana kalau nak juga. Saya takda pengalaman sebelum 60 hari tapi apa pun kena berbincang

kalau u rasa u ok utk bersama, xde mslh. kalau rasa tkut sakit, bincang dgn husband. kalau nifas dh stop, luka dah tertutup xde mslh pon. kalau luka tu ade lgi, jgn sbb nnti boleh sbb kan luka terbuka and berdarah balik.

2y ago

kalau bahagian luar dh nampak okey..bahagian dalam x tahu kan macam mana..tu mintak pendapat ibu2 yg lain jugak..btw,,tq sis😊