Kandungan 17 weeks

Ibu2 yg ada kt sini nk tnya , rasa tendangan bby sepatutnya berapa weeks ye , sy punya kandunga skrng 17 weeks normal ke masih belum rasa ap ap? Cuma kadang2 ada rasa denyutan mcm tu #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

11 Balas

Sy 21w baru rasaaa. Sbb sy jenis berisi 😂 tapi tunggu lepas dah rasaaa tengah tidur malam pon boleh tersentakk rasa baby kick 🤪 Jgn fikir negatif. In Shaa Allah baby sihat je dlm tu

first pregnancy,28w pun sy xde rasa ape2 sgt..bila da 2nd ni by 16w da boleh rasa sbb kesan perut gleber dulu..xpe kalau xsure nnt tny nurse cmne nak tahu baby tendang..

utk sy skrg 1st time normal sis.. alhamdullilah. wlupon sya dpt rase lmbt tendangan baby..gerakan baby. tpi baby ok,,sehat,, sya dpt rase mase 21 week. skrg dh 28 week.

saya rasa tendangan baby pada minggu 18 🥰 sblm2 ni mmg tk rasa pun. masa 17w tu boleh samalah cuma rasa denyutan shj .. cuba tnggu mnggu depan sis

ikut atas org jugak sis. macam saya 16w dah rasa, mungkin sbb perut saya nipis & saya kecik orgnyaa. mcm kawan saya 23/24w baru dia mula rasa

biasa ibu2 yg first baby mmg xrasa..dlm 2-3w In Shaa Allah puan akan rasa..faham kdg2 buat kita sbg ibu risau kn..😉

2y ago

ya biasa tu sis..sy pun selalu risau even masuk anak ke 3..semoga kite semua dipermudahkan urusan mengandung sehingga bersalin nnt..Aamiin

Sy betul2 rasa kick masa week 23-24. 17w mse tu memang langsung xrase pape.

normal je. 20w above bru rasa. kalau jenis perut tebal 25w above.

2y ago

Oh yeke faham faham tq ❤️

normal ja,sy ank slung 20w.. ank no 2 18w...

sama siss. saya pun dah 17w++ x rasa apa2 lg